Бухгалтерія

Бухгалтерія є на кожному підприємстві, незалежно від його роду діяльності і величини. Назва даної галузі в діяльності підприємства пішло від німецького Buchhalter, що в свою чергу був складено з двох слів Buch і halten. Buch переводитися як «книга», halten - як «тримати». Тобто, дане визначення можна розшифрувати, як уміння тримати облікові книги в порядку, ніж на даний момент і займається бухгалтерський облік.

Варто зазначити, що від ефективності роботи бухгалтерії залежить ефективність роботи всього підприємства в цілому. Сама по собі, бухгалтерія є апаратом для обліку фінансових коштів, що відбивається у відповідній документації. Даний підрозділ є окремим і не може входити ні в одну інше, тому що його область діяльності чітко виражена, і всі дії з організації бухгалтерського обліку повинні виконуватися компетентними фахівцями. Відповідно, керівником даного підрозділу може виступати тільки людина з бухгалтерською освітою, повністю обізнаний про всі тонкощі роботи відділу.

Досить часто через те, що діяльності бухгалтерії надають недостатню важливість, даний відділ починає займатися не тією роботою, що потрібно. У більшості випадків співробітникам бухгалтерії доводиться по кілька разів переоформляти рахунки-фактури або некоректно складені відвантажувальні документи і займатися того подібною роботою, надмірна кількість якої є прямим наслідком негативного впливу людського фактора.

Основними проблемами такого відділу як бухгалтерія є: несвоєчасна здача бухгалтерської та податкової звітності, велика кількість помилок в документах, що призводить до необхідності їх переробки, велика паперова тяганина, відсутність останніх актуальних даних по більшості питань, неритмічна робота відділу і занадто велике навантаження на окремих співробітників при мінімумі роботи у інших.

Боротися з проблемами бухгалтерії потрібно, адже тільки їх усунення може привести до злагодженої роботи відділу, що в результаті дозволить досягти ідеального порядку в документації. Методів, використовуваних для усунення недоліків в роботі відділу досить багато, але найбільшу ефективність показала автоматизація бухгалтерських процесів. Впровадження системи SoftERP вирішує багато проблем в роботі підприємства, в тому числі і проблеми з некоректною роботою бухгалтерського відділу.

В першу чергу, при впровадженні системи проводиться аналіз бізнес процесів, після якого стає зрозумілий їх принцип роботи та ефективність. Саме при аналізі проводиться корекція менш продуктивних процесів і усуваються непотрібні дії, які в більшості випадків тільки гальмують процес. Відповідно, бухгалтерія вже починає працювати більш коректно, тому що ліквідується непотрібна тяганина або необхідність непродуктивних і необґрунтованих дій.

При впровадженні системи SoftERP на підприємстві створюється загальна інформаційна база. Інформація, яка раніше готувалася для бухгалтерського відділу в паперовому вигляді і часто з численними помилками, що призводило до невідповідності у зведеній звітності, тепер стає доступною в електронному вигляді. Можливість помилки мінімізована, адже більшість робіт проводиться в автоматичному режимі, наприклад виставлення націнок, підрахунок прибутку і багато інших дій, пов'язані з фінансами. Бухгалтерія в результаті такого підходу отримує тільки вірні дані, що виключає необхідність перерахунку і переробки документації.

В результаті відсутності помилок розвантажуються співробітники. Якщо раніше бухгалтерія достатню кількість часу приділяла виправлення помилок, то зараз в даних діях немає необхідності, і до того ж бухгалтерські процеси автоматизовані, що знову ж таки дає можливість не витрачати час на рутинну роботу.

Використання системи SoftERP дає можливість автоматизувати більшість бухгалтерських процесів, відкриває доступ до актуальної та вірною інформації з будь-якого підрозділу компанії, виключає паперову тяганину. Бухгалтерія може отримати необхідну інформацію протягом найкоротшого часу без дзвінків, запитів і пошуку компетентних осіб. Відповідно, робота відділу стає максимально злагодженої і ефективної, що позитивним чином позначається на функціонуванні компанії в цілому.

Як відомо, бухгалтерія має досить складну структуру, і навіть компетентному керівникові нелегко зрозуміти, що, ким і за які терміни має виконуватися. При використанні системи SoftERP керівнику розібратися в цій справі досить легко. Система дозволяє стежити за роботою співробітників і оцінювати їх продуктивність, так що визначити внесок в загальну справу кожного окремого співробітника можна без особливих зусиль. Відповідно, зменшується кількість непотрібних для підприємства кадрів, адже жоден з керівників не стане тримати в штаті працівника, обов'язки якого виконуються іншими співробітниками.

Але не тільки для такого відділу як бухгалтерія система SoftERP буде корисна. Вона ефективна для автоматизації роботи багатьох відділів, і саме при комплексному підході дає найвищі показники по продуктивності. Якщо бухгалтерський облік був раніше автоматизований і використовувана система повністю влаштовує співробітників, SoftERP можна інтегрувати під систему автоматизації бухгалтерського обліку без особливих зусиль. Такий підхід дозволить зберегти звичний режим роботи підрозділу, і при цьому автоматизувати інші трудомісткі бізнес процеси підприємства для організації найбільш ефективної його роботи.

Дана система зарекомендувала себе найкращим чином після успішної інтеграції на підприємствах різного типу і області діяльності. Її можливості досить вражаючі і відкривають перед власниками бізнесу абсолютно нові перспективи, як у виробництві продукції, так і в її реалізації. При цьому систему SoftERP можна використовувати як для автоматизації бізнес процесів традиційного підприємства, так і для підприємства віртуального або ж для суміщеної системи реалізації продукції.

Безкоштовна
консультація:

Заповніть форму і наш менеджер зв'яжеться з вами
Зателефонуйте мені Або задайте нам свої питання у повідомленні Повідомлення
SOFT.ua Логотип компанії
бул. Миколи Міхновського, 17А 01042 Київ, Україна
+380965281088 +380950225384 +16469806259 +16478466658 infos@soft.ua