Автоматизация предприятий

На сьогоднішній день автоматизація підприємств стала і загальнодоступна, і загальноприйнята. Якщо раніше спеціальним програмним забезпеченням могли користуватися тільки великі концерни, тому що його установка представляла собою достатню складність і така послуга коштувала відповідно, то зараз системи управління бізнесом використовуються навіть в невеликих інтернет магазинах. Чим же вони так зручні? В першу чергу, слід зазначити, що утримання штату працівників та постійна виплата їм ставки обходиться істотно дорожче, ніж одноразова плата за інтеграцію системи автоматизації бізнесу. Відповідно, в наявності - значна економія. Далі варто звернути увагу на якість бізнес процесів. Загальновідомо, що чим складніше бізнес процес і чим більше є в послідовному виконанні певних завдань впливу людського фактора, тим менше ефективність даного процесу. При впровадженні системи SoftERP кожен бізнес процес перевіряється на предмет його ефективності фахівцями, адже якщо спочатку послідовність дій складена неправильно і включає в себе зайві завдання, які можна спростити, автоматизувати її нераціонально. В даному випадку автоматизація проводиться тільки після корекції бізнес процесів, що суттєво позначається на їх ефективності.

Перед тим, як вдаватися в таке питання як автоматизація підприємства необхідно чітко вирішити, що потрібно автоматизувати і навіщо. Саме тому процес інтеграції сучасного програмного забезпечення проводиться з урахуванням напрямку діяльності компанії і її специфіки. Адже один і той же рішення, навіть саме універсальне, не може в повній мірі задовольнити потреби всіх замовників. Тому можна сказати, що автоматизація може бути ефективною тільки в тому випадку, якщо процес проводиться на індивідуальній основі.

У чому ж основна перевага впровадження сучасного програмного забезпечення? В першу чергу - це створення загальної бази даних, в яку стікається інформація з усіх підрозділів підприємства. Такий підхід відкриває повний доступ до відомостей, які необхідні для роботи співробітників. Інформацію можна отримати в електронному вигляді буквально за кілька хвилин. Але це не безконтрольний доступ, де корпоративними даними може користуватися кожен бажаючий. Доступ до системи встановлюється в залежності від компетенції співробітника і його займаній посаді, тобто кожен отримує тільки ті відомості, які безпосередньо стосуються його сфери діяльності.

Отже, створена загальна база даних, автоматизовані основні трудомісткі процеси, і який результат таких робіт? Перше, що можна спостерігати, - це повна оптимізація роботи всіх відділів фірми. Тобто час витрачається раціонально, всі процеси проходять динамічно і з збереженням постійного високої якості. Крім цього, спостерігається повна збалансованість у взаємодії підрозділів компанії, які отримують можливість оперативно обмінюватися інформацією. Тепер, щоб отримати, наприклад, дані про складські залишки або коливаннях рівня продажів не потрібно проводити ревізію складу і запитувати відділ менеджменту. Досить відкрити користувальницький інтерфейс, зайти в систему SoftERP, і вся інформація буде виведена на екран протягом декількох секунд.

Автоматизація позитивно впливає на роботу всіх підрозділів підприємства, починаючи з відділу продажів і закінчуючи складськими приміщеннями. Продажі автоматично фіксуються з проведенням всіх потрібних документів, полягають нові угоди, інформація про яких надходить в загальну базу даних, і на її основі плануються наступні поставки, здатні повністю задовольнити купівельну потреба, але не перевантажують склад. І це тільки окремий приклад взаємодії підрозділів. Насправді таких прикладів дуже багато, і це цілком природно, адже автоматизація дозволяє перетворити підприємство в єдине ціле. Вся інформація про стан справ на підприємстві відображається в режимі реального часу, і керівники завжди можуть спостерігати як за роботою окремо взятого співробітника, так і за роботою всього підрозділу в цілому.

Виняткові можливості надає такий підхід керівникам бізнесу. Постійний контроль над роботою підрозділів і поточними справами необхідний, і коригувати функціонування відділів керівники можуть не навмання, а виходячи з отриманих статистичних даних, які в повній мірі відображають фінансовий стан компанії і динаміку продажів.

Перераховані вище можливості - це тільки частина всього того, що може система SoftERP. Якщо ви зацікавлені в поліпшенні роботи підприємства, значить, варто проконсультуватися з нашими фахівцями.

Безкоштовна
консультація:

Заповніть форму і наш менеджер зв'яжеться з вами
Зателефонуйте мені Або задайте нам свої питання у повідомленні Повідомлення
SOFT.ua Логотип компанії
бул. Миколи Міхновського, 17А 01042 Київ, Україна
+380965281088 +380950225384 +16469806259 +16478466658 infos@soft.ua