Просування ресурсу в пошукових системах

Розкрутка сайту - це не разовий захід, як можуть подумати багато власників ресурсів. Насправді, це майже що нескінченний процес, якому необхідно приділяти достатньо часу, тому що мало зайняти місце в ТОПі видачі по запитах пошукової системи, це місце необхідно постійно утримувати, адже безліч сайтів подібної спрямованості не упустять можливості завоювати цю позицію. Відповідно, роботи по розкрутці необхідно проводити на постійній основі, і для виконання даного завдання знадобляться кваліфіковані фахівці, які зможуть підібрати комплекс найбільш ефективних у кожному окремому випадку методів.

Поняття «розкрутка сайту» має на увазі досягнення ресурсом верхніх позицій в результаті видачі пошукових систем по певному запиту. Саме ці позиції сприяють припливу максимальної кількості покупців. Як відомо, користувачі пошукової системи в більшості випадків обмежуються переглядом одного - двох листів результатів, і відповідно, найбільша кількість відвідувачів отримують ті ресурси, які знаходяться на цих сторінках.

Тому розкрутка сайту є досить раціональним і економічно обгрунтованим дією, адже від ресурсу, який має мінімальну кількість відвідувачів, немає ніякої користі.

Як вже говорилося раніше, розкрутка сайту - процес постійний, який не повинен припинятися ні з яких причин. Досить кілька днів не приділити належної уваги процесу розкрутки, як сайт відразу ж почне втрачати свої позиції, а повернутися на колишнє місце набагато складніше, ніж опуститися вниз.

Методи розкрутки розрізняються по ефективності і по легальності використання. На даний момент існують «чорні» і «білі» способи популяризації ресурсу, і якщо «білі» розраховані на поступовий, але довготривалий результат, то «чорні» відрізняються швидким підйомом без будь-яких гарантій результативності, тобто на наступний день сайт може виявитися на 20 сторінці видачі, або може бути взагалі виключений з пошуку. Тому фахівці компанії SoftERP ніколи не порекомендують вам «чорні» методи розкрутки, незважаючи на їх простоту і зовнішню привабливість. Робота наших співробітників розрахована на довготривалий результат, що відповідним чином відбивається і на високому позиціонуванні ресурсів наших клієнтів в пошукових системах.

З чого починається розкрутка сайтів
 
Перед тим, як почати просувати ресурс в пошукових системах, обов'язково проводиться ретельний аудит на предмет виявлення помилок і неточностей в структурі і змісту нашого сайту, які в наслідку будуть перешкоджати індексування сторінок ресурсу пошуковими роботами.

Основні помилки, які перешкоджають такому процесу як розкрутка сайту:

- Велика кількість сторінок дублів. З'являється дана помилка при використанні cms движка і усувається його оптимізацією або коректної налаштуванням файлу robots.txt.

- Можливість доступу ресурсу по «дзеркалам». Даний момент теж сприяє появі сторінок дублів. Вирішується питання налаштуванням файлу htaccess.

- Повільне завантаження сторінок. В даному випадку розкрутка сайту неможлива без усунення цієї проблеми. Причиною повільного завантаження може бути перенасиченість сторінок інтерактивними елементами або будь-які інші причини, які зможуть швидко виявити фахівці.

- Контент, скопійований з інших сайтів. При неунікальні текстовому вмісті веб-сайт не потрапляє в систему пошуку, і, відповідно, розкрутка сайту не може проводитися.

- Неправильне або відсутнє семантичне ядро ??сайту. При неправильному підборі ключових слів сайт не буде відповідати за своїм напрямом ключових запитах, по яким він буде видаватися в системі пошуку. При відсутності на сторінках сайту необхідного відсотка ключових слів розкрутка не проводиться, тому що ресурс за даними запитам не має цінності для пошукової системи, і, відповідно, в результатах видачі не відбивається.

Існують також і інші впливові фактори, при яких розкрутка сайту неможлива без їх оперативного усунення. Тому аудит сайту проводиться в першу чергу, тому що дані дії спрямовані на виявлення можливих помилок з наступним їх усуненням, що буде сприяти гарному індексування сторінок ресурсу пошуковими системами.

Наступні методи розкрутки сайту
 
Розкрутка сайту проводиться з урахуванням його напрямки та вмісту, тобто методи розкрутки підбираються індивідуально.

В першу чергу проводиться пошукова оптимізація ресурсу. В даному випадку варто враховувати особливості пошукової системи, під яку оптимізується сайт. Різні пошукові системи для ранжирування ресурсів використовують різні алгоритми, і тому в разі, якщо сайт отримає перші позиції видачі в Яндекс, немає гарантії, що він виявиться на такому ж місці в Rambler або Google.

При пошукової оптимізації усуваються всі недоліки, правильно заповнюються теги і оформляються заголовки сторінок. Складається правильне семантичне ядро, і сайт наповнюється унікальним контентом, оптимізованим під певні запити. Після цього можна почати реєстрацію в пошукових системах і тематичних каталогах, що необхідно для найбільш швидкої індексації сторінок сайту пошуковими роботами і підвищення рівня ранжирування, що в такій справі як розкрутка сайту важливо.

Після рішення вищеописаних завдань можна, власне, почати активне просування сайту, чому сприятимуть правильно підібрані і грамотно складені рекламні кампанії. В кожному окремому випадку способи популяризації ресурсу підбираються індивідуально, і це може бути як оффлайн реклама, так і обмін посиланнями або будь-якої іншої метод, ефективність якого залежить від типу ресурсу і поставлених перед ним завдань.

Найпопулярнішими і поширеними методами просування можна назвати банерну рекламу, контекстну рекламу та розкрутку сайтів статтями. Але на даний момент банерна реклама втрачає свою ефективність через почастішання випадків «склікування» банерів, чим активно користуються і конкуренти, і власники рекламних площадок. При максимальних витратах на банерну рекламу можна отримати мінімальний результат, тому на даний момент розкручування сайта найчастіше проводиться за допомогою ряду методів, кожен з яких по-своєму ефективний.

Контекстна реклама не втрачає своїх позицій, і як і раніше сприяє підвищенню відвідування сайтів цільовою аудиторією.

Розкрутка сайту статтями підвищує кількість посилань, і знову ж таки має вплив на певний сегмент відвідувачів. При розкручуванні варто проводити активну публікацію нових матеріалів і на сторінках власного ресурсу, що автоматично підвищує його цінність з точки зору пошукових систем і робить ресурс привабливим і корисним для відвідувачів, яким необхідна інформація.

Провести розкрутку сайту з подальшою підтримкою допоможуть фахівці компанії SoftERP, що мають великий досвід роботи і відповідну кваліфікацію в даній області.

Безкоштовна
консультація:

Заповніть форму і наш менеджер зв'яжеться з вами
Зателефонуйте мені Або задайте нам свої питання у повідомленні Повідомлення
SOFT.ua Логотип компанії
бул. Миколи Міхновського, 17А 01042 Київ, Україна
+380965281088 +380950225384 +16469806259 +16478466658 infos@soft.ua